Niebieski turniej

2012-08-02 12:04:00 e.

Osiem drużyn, a tym samym prawie 30 zawodniczek i zawodników rywalizowało w środę, 1 sierpnia o miano najlepszych, podczas turnieju Blue Media Cup. Nagrodę za zajęcie pierwszego miejsce odebrał Damian Kałowski – przedstawiciel lokalnego tygodnika „Nasz Rynek”.

Bartek
Bartek
Przedstawiciele lokalnych mediów w otwartym miesiąc temu klubie spotkali się równo o godzinie 18.00. Do ich dyspozycji oddano aż sześć torów do bowlingu, zaprojektowanych przez uznane na świecie studio PININFARINA. Do półfinału trafiło sześciu zawodników z których najlepszym, okazał się Damian Kałowski - Nie przygotowywałem się specjalnie do tych zawodów, tak się udało. Jest to duża radość, zawsze staram się w siebie wierzyć i osiągać swój cel. Technika na początku zawodziła, pierwsze cztery rzuty lądowały w rynnach, ale wiedziałem że stać mnie na więcej.
Bowling to najpopularniejsza odmiana gry w kręgle. Zawodnicy za zadanie mieli strącić jak największą ilość pinów czyli kręgli, ustawionych w trójkąt. Gracz ma za zadanie strącić je w jak najmniejszej liczbie rzutów. Gra składa się z dziesięciu rund, w każdej zaś kulą można rzucić dwa razy. Zawodników dopingowali członkowie ich drużyn oraz organizatorzy turnieju. Ponadto zawodnicy i zawodniczki „na własne uszy” mogli przetestować słynne nagłośnienie MEYERA, w jaki został wyposażony Klub. Nagłośnienie tej firmy zostało zainstalowane m. in. w Metropolitan Opera w Nowym Yorku. - To jest innowacyjne podejście do nagłośnienia takich miejsc, które ma szanować uszy ludzi tu przebywających oraz ich słuch. Jest to pójście w kierunku takich nagłośnień, jakie stosuje się za oceanem - mówił Maciej Barański, projektant nagłośnienia.
Od września dodatkowo ruszają kolejne atrakcje: pierwsza w Polsce lodziarnia Movenpick oraz restauracja Il Palato – Drugie piętro będzie stanowiło pewien kompleks, bo nie tylko rozrywka, ale i jedzenie. Lodziarnia trzecia na świecie, pierwsza w Polsce, najwyższy poziom dobrych lodów, wybór kilkudziesięciu smaków, natomiast restauracja to kuchnia śródziemnomorska, a więc kuchnia nie tylko europejska, ale też północ Afryki, czyli całe Morze Śródziemne – Tomasz Różański, prezes zarządu.
- W sierpniu mamy dziewiętnaście imprez, także każdy kto o tym słyszy jest zaskoczony. Grają u nas dj'e z całej Polski i zapraszamy już pierwsze gwiazdy – choć na razie jest to tajemnica - dodaje Jacek Swinarski, manager klubu.
Kolejna, nietypowa impreza w klubie będzie imprezą sylwestrową. 31 sierpnia w BLUE goście obchodzić będą Nowy Rok - a raczej półrocze.

Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,

wrzuć nam coś do kapelusza :)

Wesprzyj jednorazowo

Wdzięczny Zespół Calisia.pl

Przeglądaj artykuły z 16 lat istnienia portalu Calisia.pl - od 2007 roku do dziś !

Opinie użytkowników:

Te artykuły mogą cię zainteresować