Drzwi Otwarte w "Gastronomiku"
14 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” odbyły się Drzwi Otwarte. Uczniowie i nauczyciele kaliskiego Gastronomika zapraszali gimnazjalistów do swojej szkoły.
Młodzież prezentowała zawody, w których szkoła kształcić będzie w nowym roku szkolnym: w szkole branżowej I stopnia – kucharz, cukiernik, wędliniarz, piekarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego oraz w technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych, technik obsługi turystycznej, technik hotelarstwa, kelner, technik technologii żywności.
Przekonywała również młodszych kolegów, że dobry zawód zdobyty w kaliskiej Bytnarówce to lepsza przyszłość, dobry start, pewna i dobra praca, sukces, fajne życie i dobry zarobek. Młodzież, która w minioną sobotę odwiedziła Gastronomik, miała okazję spotkać się z pracodawcami współpracującymi ze szkołą, zapewniającymi praktyki i przyszłą pracę. Byli wśród nich przedstawiciele następujących firm: Colian, Zakłady Mięsne Witold Werbliński, Nestle, cukiernia Gucio. Na gimnazjalistów i ich rodziców czekały smakołyki przygotowane przez starszych kolegów oraz współpracujące ze szkołą firmy.
Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,
wrzuć nam coś do kapelusza :)
Wdzięczny Zespół Calisia.pl