Społeczne
Sukces uczniów Gastronomika
Drugi etap Ogólnopolskiego Konkursu „Bitwy na drobiowe smaki 2” z udziałem uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” właśnie przeszedł do historii.
W środę 7 grudnia młodzi kucharze musieli wykazać się ogromną kreatywnością, by sprostać wymaganiom turnieju. Ich zadaniem było stworzenie własnej interpretacji dania zaprezentowanego przez głównego sędziego konkursu, adepci sztuki kulinarnej mieli do wykorzystania składniki: pierś oraz udko z kurczaka, buraczki, pomidory, ser tofu i ciasto francuskie.
Dwa zespoły z kaliskiego Gastronomika rywalizowały z innymi grupami z wielkim zaangażowaniem. Ostatecznie uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSGH zajęli drugie miejsce.
Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,
wrzuć nam coś do kapelusza :)
Wdzięczny Zespół Calisia.pl