Festiwal Owoców Morza
Już w najbliższy weekend kaliszanie otrzymają możliwość uczestnictwa w pierwszej edycji nowego cyklu – „Z Kalmarem przez świat kulinarnych specjałów”
Restauracja Kal Mar zaprasza na nowy cykl smacznych spotkań zatytułowanych „Z Kalmarem przez świat kulinarnych smaków”. W najbliższy weekend spotkania rozpocznie „Festiwal Owoców Morza”.
Na chętnych poznawania światowych smaków czekać będą omułki w sosie słodko-kwaśnym, homary z grilla, świeże ostrygi, czy flaczki z Kalmara. Ponadto uczestnikom zaprezentowane zostaną także wina włoskie z Winnicy Gennari.
Owoce morza gościnnie przygotowywać będzie Krzysztof Światlowicz z firmy REDA, który kilka lat przygotowywał owoce morza w miejscowościach: La Grande, Nottes,Palawas, czy Carnon.
Z Kalmarem przez świat kulinarnych specjałów
I edycja: „Festiwal Owoców Morza”
Termin: 21-23 lutego 2014 r.
piątek: 12.00 – 21.00
sobota: 16.00 – 21.00
niedziela: 12.00 – 19.00
Miejsce: Restauracja Kal Mar, ul. Śródmiejska 26, Kalisz
Rezerwacja stolików: tel. 62 751 07 55, tel. kom. 516 194 743
Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,
wrzuć nam coś do kapelusza :)
Wdzięczny Zespół Calisia.pl