Biznes

Tutti Santi z nagrodami na Food Business Awards 2019

2019-09-18 09:15:53 reklama@calisia.pl

Tutti Santi to sieć restauracji, specjalizująca się w kuchni włoskiej. Jej współzałożycielem i ambasadorem jest Mistrz Włoch w pizzy klasycznej Valerio Valle i to właśnie pizza według jego sekretnej receptury przyciąga do lokalu tłumy. Na restauracje zwrócili uwagę także członkowie jury Food Business Awards 2019, przyznając jej nagrodę główną w kategorii Tradycyjne Kuchnie Świata oraz dwa dodatkowe wyróżnienia.

Food Business Awards to jedno z najważniejszych wydarzeń branży gastronomicznej w Polsce. W jego ramach co roku organizowany jest konkurs, którego jury składające się z najlepszych restauratorów i ekspertów w kraju, przyznaje punkty, wskazując tym samym najciekawsze koncepty gastronomiczne w Polsce. Tutti Santi zostało wyróżnione aż w trzech kategoriach:

1. ZWYCIĘZCA - Tradycyjne Kuchnie Świata

2. Finalista - Najlepszy Wystrój

3. Finalista - Restauracja Działająca w Sieci

- Codziennie robimy wszystko, by być najlepszą restauracją w Polsce. Ale gdy doceniają to doświadczeni restauratorzy i eksperci branży gastronomicznej w kraju, to trudno znaleźć słowa, by wyrazić naszą dumę i radość – powiedział Sergiusz Urbaniak, właściciel sieci restauracji Tutti Santi - Pizza tworzona w Tutti Santi jest dokładnie taka sama jak pizza, której można spróbować w najwyższej jakości włoskich pizzeriach. Gwarantuje to sam mistrz Valerio, który osobiście certyfikuje pracowników i nadzoruje jakość produktów – dodał.

Valerio Valle to postać znana i ceniona w świecie pizzy we Włoszech. Zgromadził najwyższe mistrzowskie tytuły, prowadzi własne restauracje, szkołę pizzy w Pescarze oraz pełni rolę jurora na zawodach. Odkąd powstało Tutti Santi Valerio zdobywa także nowych fanów w Polsce.

Tutti Santi to miejsce, w którym każdy może spróbować oryginalnej włoskiej pizzy. W każdej z dziesięciu restauracji powstaje ona na podstawie receptur Mistrza Włoch. Zastosowanie tylko włoskich specjałów w procesie tworzenia pizzy oraz specjalnej technologii dojrzewania ciasta jest tutaj kluczowe. To one sprawiają, że pizza ta otrzymuje wyrafinowany, nieporównywalny z innymi smak, a jednocześnie jest lekkostrawna. Podstawą w cieście jest specjalnie dobrana włoska mąka o odpowiedniejzawartości białka. Każdy z używanych w Tutti Santi składników jest starannie dobrany. Przykładowo jednym z używanych serów jest mozzarella di Bufala D.O.P – włoski produkt regionalny produkowany w regionie Kampanii z mleka czarnych bawolic. Ten ser charakteryzuje się wyższą zawartością tłuszczu, co po wypieku w wysokiej temperaturze nadaje mu wyjątkowego smaku. Podobnie wiele innych włoskich produktów, które w połączeniu z recepturą Mistrza tworzą smak nieporównywalny z innym.

Restauracje Tutti Santi stały się miejscami, gdzie można dobrze zjeść, ale również spędzić czas w pięknym i klimatycznym miejscu. Właściciele przywiązują ogromną wagę do wystroju lokalu, dlatego do współpracy zaproszono uznane krakowskie studio projektowe Life Style Design, które stworzyło w lokalach oryginalny wystrój z charakterystycznymi dla sieci gotyckimi elementami. Efekty tej pracy zostały docenione przez jury w konkursie Best Shop Concept na targach Retali Show, a teraz także w ramach Food Business Awards 2019.

Restauracje Tutti Santi mieszczą się w Kaliszu, Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku, Krakowie, Ostrowie Wielkopolskim, Kielcach, Koninie i Głogowie.

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ