Konkursy

Nowa pizzeria Tutti Santi już działa! Gołębnik zyskał drugie życie! WYNIKI KONKURSU!

2019-08-07 15:00:00 reklama@calisia.pl

Tradycyjna włoska pizza wypiekana pod okiem mistrza Valerio Valle, klimatyczne wnętrze, najwyższej jakości produkty, a to wszystko w przepięknym, odrestaurowanym "Gołębniku" przy ul. Górnośląskiej 71. Dziś swoje drzwi otworzyła oficjalnie restauracja Tutti Santi! To nowy punkt na mapie Kalisza, który warto odwiedzać i polecać! W kraju - to już dziesiąta pizzeria tej marki.

fot. Błażej Krawczyk
fot. Błażej Krawczyk

Niegdyś straszący, zabytkowy "Gołębnik" przy ul. Górnośląskiej przeszedł gruntowny remont i zyskał nowy blask. Stał się ozdobą i wizytówką Kalisza, widoczną dobrze od Trasy Bursztynowej i Galerii Amber. Budynek jest odtworzony wedle wskazówek projektantów w ustaleniu z konserwatorem zabytków. Swoje miejsce znalazła tu pizzeria Tutti Santi, która serwuje prawdziwie włoską pizze, wypiekaną w specjalnym piecu, według tajnej receptury. Nad jej przyrządzaniem czuwa Mistrz Włoch i Vicemistrz Świata Valerio Valle, który od podszewki poznał sztukę przygotowywania tej najpopularniejszej na świecie potrawy. Pizzą zajmuje się od ponad 20 lat.

- Dziś oficjalnie Tutti Santi rozpoczyna swoją działalność w nowym obiekcie. Cieszymy się, że w ciągu 8 miesięcy udało nam się ten budynek odrestaurować - mówił Sergiusz Urbaniak. 

Jak zaznacza Sergiusz Urbaniak, właściciel obiektu, pizza jest dziś daniem wyrafinowanym, przygotowywanym z najlepszej jakości składników, daniem, który integruje rodziny.

- Kilkadziesiąt lat temu pizza we Włoszech była daniem dla prostych ludzi. Rybacy wracający z połowów jedli zwykłe placki posmarowane sosem pomidorowym. Dziś to się zmieniło. We Włoszech działają szkoły pizzy, które tworzą nowe receptury. Dziś pizza ma być smaczna i lekkostrawna - mówi Sergiusz Urbaniak. - Pizza w Tutti Santi przyrządzana jest zgodnie z recepturą mistrza Valerio Valla. - Jest to pizza o cienkich brzegach z najlepszych składników, które przyjeżdżają do nas bezpośrednio z Włoch. Mąka stanowiąca podstawę pizzy wytwarzana jest w młynach z 200-letnią tradycją.

Restauracja Tutti Santi mieści się na parterze budynku. Jej wnętrze zaprojektowało krakowskie studio projektowe Lifestyle Design. - Jest to styl nawiązujący do wnętrz gotyckich połączony z nowoczesnością - mówi Sergiusz Urbaniak. Nie brakuje klimatycznych lamp, obrazów, regałów pełnych włoskich produktów od oliwy po pomidory a także kwiatów. Sercem restauracji jest piec opalany węglem, w którym dzieje się magia i powstaje najsmaczniejsza pizza na świecie.

Na pierwszym piętrze przygotowana została strefa dla najemców – pojawiło się studio fitness 36 minut,  Diamentowy Optyk a także inny najemcy. Natomiast na drugim piętrze będą znajdowały się biura, które będą również wykorzystywane przez Tutti Santi, a w drugiej części będzie można te biura wynajmować. Na samej górze będzie stworzona sala konferencyjna także do wykorzystania przez najemców. 

Cały teren jest zagospodarowany kostką granitową, gdzie znajdują się 22 miejsca parkingowe. Ciekawym elementem będzie całoroczny ogród zimowy od strony ul. Górnośląskiej. 

Zapraszamy już dziś do nowo otwartej pizzerii Tutti Santi, gdzie będzie można zjeść pizze wypieczoną pod okiem mistrza Europy, a także zrobić sobie zdjęcie z Valerio Valle!

UWAGA - WYNIKI KONKURSU

Decyzją komisji konkursowej portalu Calisia.pl 8 zaproszeń VIP o wartości 50 zł do wykorzystania w Tutti Santi zdobywają: Marek Matuszkiewicz, Katarzyna Łuczak, Agata Lisiecka, Ilona Łuczenczyn, Jakub Kaczmarek, Agata Szymczak, Andrzej Purzyc, Barbara Cała.

O sposobie odbioru nagrody poinformowaliśmy mailowo. Serdecznie gratulujemy i zapraszamy do udziału w kolejnych konkursach.

TE ARTYKUŁY MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ