Społeczne

Kolacja pomidorowa z Mikołajem Reyem już 7 października w Hotelu Kristoff***

2020-09-28 09:45:01 red

Mikołaj Rey wraz z ekipą Dzień Dobry TVN odwiedził gospodarstwo Państwa Anny i Krzysztofa Chenczke. A już 7 października w Hotelu Kristoff*** będzie przyrządzał najlepsze pomidory z francuskim akcentem.

Hotel Kristoff***
Hotel Kristoff***

Gospodarstwo Anny i Krzysztofa Chenczke odwiedził wraz z kamerami Dzień Dobry TVN znany kucharz i ekspert kulinarny Mikołaj Rey, który zdecydowanie był pod wrażeniem plantacji określając je „Pomidorowym Disneylandem” - W wieku 18 lat rodzice przekazali mi gospodarstwo – mówi Krzysztof Chenczke – W 1991 roku zaczęliśmy od dwóch szklarni i się rozbudowywaliśmy – dodaje. Dzisiaj Państwo Chenczke mają gospodarstwo o powierzchni 15 hektarów, a ich pomidory trafiają na rynki polskie oraz zagraniczne.

Uprawa pomidorów to ciężka praca przez siedem dni w tygodniu, ale jest ona prowadzona według najnowszych technologii tzn: komputerowego sterowania klimatem i nawadnianiem na podłożu wełny Grodan, ochrony biologicznej oraz zastosowaniu trzmieli do zapylania kwiatów.

 

Zapraszamy na kolejną już kolację tematyczną, podczas której będą królować na naszych talerzach pomidory. Rewelacyjne...

Opublikowany przez Hotel Kristoff *** Piątek, 25 września 2020

7 października o godz. 19:00 w Hotelu Kriostoff*** będą królować pomidory z nutą francuską podczas kolejnej już kolacji tematycznej . Rewelacyjne dania będzie Państwu serwował Mikołaj Rey wraz z szefem kuchni Tomaszem Świciem oraz całym zespołem kucharzy.

Rezerwacji stolików można dokonać:

☎️ 62 760 84 00

☎️537 221 002

?rezerwacja@kristoff.pl

Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,

wrzuć nam coś do kapelusza :)

Wesprzyj jednorazowo

Wdzięczny Zespół Calisia.pl

Przeglądaj artykuły z 16 lat istnienia portalu Calisia.pl - od 2007 roku do dziś !

Te artykuły mogą cię zainteresować