Z dowozem, na wynos, lokalnie

Nowe możliwości i nowe oferty restauracji w Calisia One

2021-04-15 11:12:12 Calisia ONE

Restauracje z kaliskiego konceptu gastronomicznego Calisia One nie poddają się skutkom pandemii. Stale stawiają na podnoszenie kwalifikacji i proponują nowe pozycje w kartach.

leroy Merlin
leroy Merlin
Pandemia nie zatrzymuje działań ambitnych restauratorów. W Kampai Sushi odbędzie się czterodniowe szkolenie, które poprowadzi doświadczony warszawski sushi master Aliaksandr Pryhun. Od 15 do 18 kwietnia będzie opowiadał o owocach morza i sposobach na najlepsze ocenienie ich jakości, bowiem każdy produkt wpływa na finalny efekt i doznania smakowe.
 
W sztukę przygotowywania sushi jest również wpisany szacunek dla wszystkich składników i ich optymalne wykorzystanie, stąd w planie szkolenia znalazła się także m.in. technika ostrzenia noży oraz sprawnego rozbioru ryb, jak i praktyka różnorodnych form podania. Efektem szkolenia będą nowe kompozycje smaków.
 
109838963_976377826132691_968791274923180576_n.jpg

 

Podczas szkolenia przygotujemy zupełnie nowe rolki. Dostępne będą propozycje z sezonowymi, zielonymi szparagami, zaskakujące połączenie z bakłażanem, a także wspaniała selekcja świeżych ryb. Cały czas się rozwijamy, aby dostarczać naszym gościom najwspanialszych przeżyć. Serdecznie zachęcamy do składania zamówień i testowania naszych nowych możliwości - Katarzyna Owczarek, menedżerka konceptów zlokalizowanych w Calisia One.

 

118947896_1014408082329665_3458263422692108410_n.jpg
 
 
Miłośników win ucieszy informacja, że restauracja Chleb i Wino zdecydowała się na poszerzenie oferty. Już wkrótce dostępna będzie selekcja win wzbogacona o włoskie aromatyczne Pinot Grigio Dessimis, jak i szereg nowości prosto znad francuskiej Loary. Co więcej restauracja przygotowuje nową kartę dań, uwzględniająca pełne smaku, sezonowe produkty.
 
Mamy ogromną nadzieję, że już wkrótce, gdy będzie to bezpieczne, przywitamy gości w patio Calisia One. To miejsce szczególne, które pozwala gościom łączyć zamówienia z dowolnego konceptu. Jeśli ktoś ma ochotę na rolkę z łososiem z Kampai Sushi, a do tego chce zamówić kieliszek wina z Chleb i Wino – nic prostszego. Stawiamy na wygodę naszych gości i już nie możemy się doczekać, aż znów będziemy mogli ich przyjąć i zabrać w kulinarną podróż - Katarzyna Owczarek, menedżerka konceptów zlokalizowanych w Calisia One.

 

97097268_927837207653420_3816577981552263168_n.jpg

Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,

wrzuć nam coś do kapelusza :)

Wesprzyj jednorazowo

Wdzięczny Zespół Calisia.pl

Przeglądaj artykuły z 16 lat istnienia portalu Calisia.pl - od 2007 roku do dziś !

Te artykuły mogą cię zainteresować